Moah come in peace!!!!

Oral Stinger Bullet Scout 1910 mod.

Oral Stinger Bullet Scout. Bygd av Ural i sammarbeid med Singer sewing machine company
Oral Stinger Bullet Scout. Bygd av Ural i sammarbeid med Singer sewing machine company
Shadow Oral Singer
Shadow Oral Singer

På begynnelsen av 1900-tallet startet det en god del MC-fabrikanter, og motorsyklene ble bedre og bedre med tanke på tekniske løsninger og bruksvennlighet. I Ukraina ble denne modellen produsert. Ingeniører fra dampmaskin-industrien tok de beste ideene fra motorsykkelen Ural og symaskinfabrikanten Singer, og lagde Oral Stinger. Det antas at det ble bygd en 50-tals slike Bullet Scout . Man vet for øyeblikket ikke av flere enn denne som

har overlevd, men det ryktes at et eksemplar er sett i Kazakhstan.

Ett av problemene med disse syklene var bensintanken. Siden de var innebygd i «fyrkjelen», hadde de lett for å eksplodere om motoren gikk varm. En annen bakdel var datidens eksperiment med å ha støpejernshjul uten gummi, noe som ga elendig veigrep på alle føre. Dog var det miljøvennlig, selv om man på den tiden ikke tenkte i de baner. Det eneste som det var litt grep på var gummiunderlag, men veiene er jo som kjent ikke belagt med det.

Avgassene blir tatt hånd om av raka rör . De har en mengde diffusjonsåpninger på endestykket og utgjorde derfor litt problemer for en event . passasjerer. Når motoren gikk og sykkelen sto stille kunne det lett bli litt «sus i serken».

At setene også kun er laget av stål gjorde ikke komforten noe bedre.

Passasjersetet er utstyrt med et « grab on » håndtak for bedre å henge med under store hastigheter.

I front av sykkelen at det er et enormt luftinntak. Dette for å få nok luft til å kjøle ned vannet som omslutter de innebygde sylindrene, samt kjøle ned girkassen i etterkant. Med tanke på best mulig lufttilgang er også skvettlappen for framhjulet perforert med hull.

Ofte finner man disse syklene uten skiltholder på framskjermen , da de ble forbudt fordi de utgjorde en fare ved påkjørsler. Men på dette eksemplaret finnes det fortsatt.

På høyre side av forhjulet er tanken med gass til karbidlykten. Man eksperimenterte på den tiden med strøm/karbid også, så sykkelen har en dynamo drevet av gummirem til forhjulet. Dette ga 10 volt til motorsykkelens lys/el-utstyr.

Sykkelen er ikke av de enkleste å kjøre. Det krevde sin mann å manøvrere og justere motoren underveis. Bremsene var underdimensjonert, ramma stiv på tross av fjæringene og giringa et mysterium. Man kan se at den har dobbeltclutch. Uansett ble det ofte havari av girkassen. Derfor er sykkelen utstyrt med verktøy/delekasse, (på høyre side av passasjersetet). En annen bakdel var forgasserens innsug. Det var litt uheldig plassert i forhold til førerens sete. På varme sommerdager hvor sjåføren bare hadde shorts, kunne det være fare for at edlere deler kunne bli   sugd inn i trakta og motoreffekten redusert betraktelig. På venstre side er datidens webasto , den forskyndte passasjeren med oppvarmet sete på kalde vinterdager.

Denne modellen har også elektrisk start, men å kombinere elektromotoren med strammehjulet til drivremmen var ingen sukse og ble ikke videreført på 1911-modellen

Siden denne modellen var beregnet for langkjøringsmarkedet, er den utstyrt med gitterbrett under speedometeret, dette for å feste kartboken for lett synlighet under reisen. Ei stillbardys er også  tilgjengelig over forgasseren for lett justering under kjøring.

Nyeste kommentarer

08.07 | 23:40

I have no catalog😊

07.07 | 23:54

Larrykeyes4866@gmail.com Catalog please. 2906 Lansing Rd. Roscommon, ...

21.03 | 15:30

Kult

05.02 | 14:34

Hei. Lagde den selv av glasshyller fra en butikk