Moah come in peace!!!!

Bladet "Motor" bedømmer OPIO 600L 65

Husvagnsbedömning nr 12. Bedömningen sker under ledning av ing John Wilthorn

OPIO-vagnen har en formgivning som under en lång följd av år varit mycket populär i Sverige. I helhet som i detalj är den mycket "enkel" i sitt utførande. Fabrikanten har härigenom lyckats tillverka en husvagn som inte bara är utomordentligt funktionsduktig utan dessutom lätt och har ett tilltalande, dvs lågt pris. Detaljanmärkningar saknas dock inte. Isoleringen er betydligt bättre än vad som er vanligt i vagnar i denna prisklass. OPIO-vagnen har goda vägegenskaper och kan med lätthet dras även av en bil med relativt svag motor. Den er lämplig som långfärdsvagn och for dem som tycker om en rörlig semester.

KVALITETEN OCH UTFÖRANDET

Kvaliteten och utförandet är inte påkostat men är vad man kan begära för prisklassen. Man får verkligen en husvagn för sina pengar, även om vägnmodellen som sådan är omodern.

Chassikonstruktionen har vi ingen anmärkning mot men tycker att vagnen skulle vinna utseendemässigt om markavståndet minskades genom en sänkning av karossen.

Genomsikten får beröm.

Vägegenskaparna är utomordentligt goda. Vagnen följer efter ovanligt bra och märks därför inte mycket.

Påskjutsbromsarna gav en behaglig inbromsning men en viss efterbromsning kunde konstateras. Vi tycker at fabrikanten lyckats över förväntan med bromssystemet i beaktande av de tekniska svårigheter som följer med vagnens små hjul. Det återstår at se hur bromsarna stoppar i längden. Givetvis hade vagnen påskjutssystemets ofrånkomliga nackdelar. Vi ger beröm för at backspärren var ovanligt lätt att få i läge. Mot extrakostnad kan köparen få elbromsar, något han utan tvekan bör kosta på sig.

Fra reklamehefte:

OPIO 600L bygger på mångaårig erfarenhet. Praktiska prov i olika klimat och terrängförhållande, av olika material och konstruktionsdetaljer, har lett fram till en säker, trivsam och praktisk utformning. Rumsinteriören har två långsoffor forsedda med tjocka, behagliga polyetermadrasser och klädda med tåligt, slitstarkt möbeltyg av god kvalitet. Bordet mellan sofforna tar litet utrymme i hopfällt läge, men kan fällas ut til hela 1,3 meters längd. Belysningen är väl ordnad. Förutom taklampor är vagnen försedd med platsbelysning vid diskbänken samt sänglampor vid sofforna. På extra beställning kan transistorlampor erhållas. Belysningen drivs av torrbatterier eller bilbatterier. den heltäkande plastfiltmattan, den mjuka mattan i rumsavdelingen, de smakfulla textilierna och den välplanerade inredningen skapar hemtrevnad och charm.

Bilde fra en salgsbrosjyre.

Nyeste kommentarer

08.07 | 23:40

I have no catalog😊

07.07 | 23:54

Larrykeyes4866@gmail.com Catalog please. 2906 Lansing Rd. Roscommon, ...

21.03 | 15:30

Kult

05.02 | 14:34

Hei. Lagde den selv av glasshyller fra en butikk